~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ - Ζητάμε πλήρη 24ώρη και καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ. Νέας Μάκρης


Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ      
Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
Ζητάμε πλήρη 24ώρη και καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ. Νέας Μάκρης

Προς  κάθε μαζικό φορέα, κάθε πολίτη, κάθε αρμόδιο
του Δήμου Μαραθώνα.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν. Μάκρης που για 25 χρόνια είναι ο μοναδικός φορέας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής από Βαρνάβα έως Ραφήνα, τον τελευταίο χρόνο παρανόμως ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Αντί για 24ωρη και καθημερινή λειτουργία, που ίσχυε, λειτουργεί 2 ημέρες την εβδομάδα όλο το 24ωρο (ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ) και τις υπόλοιπες μέχρι τις 3μ.μ και με ελλείψεις σε ιατρούς, χωρίς ακτινολογικό τμήμα.

Περισσότεροι από 1.000.0000 πολίτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν δεχτεί τις υπηρεσίες του Κ.Υ.
Το πόσο σημαντική είναι η 24ωρη λειτουργία του δεν θα το πει αυτός που το βρήκε ανοιχτό όταν το χρειάστηκε αλλά θα το φωνάξει η οικογένεια του συμπολίτη μας που χάθηκε γιατί ήταν κλειστό όταν το είχε ανάγκη.
Επειδή για τους διοικούντες τα πάντα είναι αριθμοί σαν να πρόκειται για επιχείρηση, τώρα λένε ότι προσέρχεται μικρός αριθμός ασθενών στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ (αφού έχουν φροντίσει επιμελώς να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του και να παραπληροφορήσουν ότι δεν λειτουργεί) για να δικαιολογήσουν το κλείσιμό του. 
Τι και αν ο πληθυσμός έχει πολλαπλασιαστεί και με την αύξηση του πληθυσμού τους θερινούς μήνες, το πρόβλημα γίνεται τεράστιο.
Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι η ανεργία και η οικονομική ανέχεια αναγκάζουν όλο και περισσότερους πολίτες να καταφεύγουν σε δομές δημόσιας υγείας, κάνοντας επιβεβλημένη όχι μόνο την λειτουργία τους αλλά και την δημιουργία ακόμη περισσοτέρων.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συλλογικά και οργανωμένα να κινητοποιηθούμε να επιβάλουμε την πλήρη 24ώρη και καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ.
Καλούμε σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης
Έχει φτάσει πλέον η στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να αναρωτηθεί με ειλικρίνεια τι θέλει. Πιστεύει ότι του αξίζει αυτή η κατάσταση; Πιο κόστος μπαίνει πάνω από την υγεία και την ίδια την ζωή;
Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα
Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζούμπερι
Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ματιωτών "Ο Συνήγορος του Ματιού"
Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Μαραθώνα 
Σύλλογοι Γονέων: 1ου Δημοτικού Μαραθώνα, Δημοτικού Σχολείου Τύμβου, 1ουΔημοτικού Ν. Μάκρης, 2ου Δημοτικού Ν. Μάκρης,  Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ν. Μάκρης
1ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης,  Λυκείου Ν. Μάκρης.
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου