~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ


Αθήνα, 8/3/2013

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας (Αττικής) και Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας) ζητούν από τον Υπουργό Υγείας, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας, 7 ημέρες την εβδομάδα, των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης και την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω Κέντρα Υγείας, ύστερα από απόφαση της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», λειτουργούν για περιορισμένο αριθμό ωρών καθημερινά και δεν εφημερεύουν τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Η απόφαση αυτή, υποχρεώνει όσους κατοίκους χρήζουν έκτακτης ιατρικής φροντίδας σε απλά περιστατικά, να απευθύνονται στο «κοντινότερο» κέντρο εφημερίας, διανύοντας μια μεγάλη και ιδιαίτερα δύσκολη απόσταση, χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη, με μεγάλο κόστος και κίνδυνο τόσο για την υγεία όσο και την ίδια τη ζωή τους.
Επισημαίνεται ότι το «κοντινότερο» κέντρο εφημερίας βρίσκεται μόνο σε εξαγγελίες. Έως τώρα, δεν έχουν οριστεί ούτε ο τρόπος λειτουργίας του, ούτε η υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό του. Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Νταού Πεντέλης).
Επισημαίνονται επίσης οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, για το συνολικό σχεδιασμό, που γίνεται χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Είναι φανερό ότι η απόφαση της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας.
Η 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, για πρώτες βοήθειες και παροχή βασικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, αποτελεί απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας για την υγεία των πολιτών της περιοχής όλης της ακτίνας ευθύνης τους.
Επίσης, είναι τεράστια η ανάγκη δημιουργίας ενός Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής για παροχή δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, αξιοποιώντας κατάλληλα τους χώρους του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου.
Με βάση τα παραπάνω και δεδομένων των εξαγγελιών του Υπουργείου και τις εκδηλωμένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι Βουλευτές ζητούν την επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, χωρίς ωστόσο να αποδυναμωθούν οι υπόλοιπες δομές περίθαλψης των γειτονικών περιοχών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των κατοίκων των δήμων της περιοχής ευθύνης τους.
Παράλληλα ζητούν να ενημερωθούν εάν το Υπουργείο προτίθεται να ιδρύσει ένα Νοσοκομείο στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, σύγχρονων προδιαγραφών, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες για παροχή δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, αξιοποιώντας τις κτιριακές υποδομές του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και όχι απλά ένα κέντρο εφημερίας.

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου