~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επανάληψη δίκης για παραλιακό δασάκι Ν. Μάκρης

Αύριο Τρίτη 2-4-13 επαναλαμβάνεται στο 7ο Τριμελές (Δικαστήρια Σχολής Ευελπίδων Κτήριο 8 αίθουσα 4 στο ισόγειο) η δίκη του Διον. Παπουτσή και των συνεταίρων του στην «Νέα Μάκρη Βeach Α.Ε.».
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ενάμιση χρόνο φυλακή και πρόστιμο 7.000 ευρώ για την παράνομη κοπή δέντρων και τις επιχωματώσεις που έκαναν την άνοιξη του 2006 στο δασάκι του παραλιακού πεζοδρόμου.
Στη δίκη καταθέτει η Λαμπρινή Σουγιά που είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας. Σχετική καταγγελία είχαμε καταθέσει τότε πολλοί από εμάς μετά από κινητοποίηση που κάναμε με δενδροφυτεύσεις , καταμέτρηση των δένδρων και συλλογή πάνω από 760 υπογραφών για την προσατασία του.

Αύριο που γίνεται η δίκη σε β΄ βαθμό καλό είναι να είμαστε από τις 9 πμ στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούμε στη μάρτυρα για την υπόθεση.

Τις παράνομες αυτές επεμβάσεις, (που γίνονταν με ανοχή της Δημοτικής Αρχής της Ν. Μάκρης και συμμετοχή μηχανημάτων του Δήμου), τις απέτρεψαν οι ενεργοί πολίτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ   

«Σώστε το δασάκι»

* Τη λήψη μέτρων για να προστατευθεί το δασάκι της Νέας Μάκρης το οποίο «συστηματικά καταστρέφεται» ζητεί από τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μας λέει: «Είναι ένα μικρό παραλιακό δάσος εκτάσεως 20 στρεμμάτων, που βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό πεζόδρομο που συνδέει τη Νέα Μάκρη με τον Μαραθώνα και βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Μπρέξιζας.

Η έκταση αυτή, που αποτελεί κομμάτι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με κουκουναριές, σκίνα, καλαμιές, θάμνους κ.ά., εντάχθηκε στο σχέδιο το 1987. Χωρίστηκε σε οικοδομικά τετράγωνα εκ των οποίων το με αριθ. 316 εκτάσεως 9 στρεμμάτων περίπου, έχει χαρακτηριστεί πάρκο απόλυτης προστασίας. Τα υπόλοιπα 11 στρέμματα θεωρούνται οικοδομήσιμα και ήδη οικοδομούνται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Ο χώρος που χτίζεται επικοινωνεί άμεσα με το δασάκι και οι προσβάσεις προς αυτό φυλάσσονται από την εταιρεία και είναι αδύνατο να μπουν ή να βγουν βαριά οχήματα (φορτηγά, μπουλντόζες) χωρίς να γίνουν αντιληπτά από την εταιρεία και σε καμία περίπτωση χωρίς την έγκρισή της. Υπολογίζεται ότι έχουν κοπεί πάνω από 150 δέντρα, ενώ ένας βιότοπος που υπήρχε εκεί με σκίνα και καλαμιές θάφτηκε από όγκους χωμάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/08/2006







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου