~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ 24ΩΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7/6/2013


Συνάντηση πραγματοποίησε πολυπληθής αντιπροσωπεία  φορέων και κατοίκων της περιοχής Μαραθώνα με τον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτο Σωτήριο, προκειμένου να του θέσει το αίτημα για επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, ο οποίος κατά την συνάντηση στήριζε τα δίκαια αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Συνοπτικά τα αιτήματα αφορούν στην επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης, στην στελέχωσή του με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα πλαίσια του ΕΣΥ σύμφωνα με τον κανονισμό του, στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, καθώς και στην αναβάθμιση της λειτουργίας του, ώστε να καλύπτονται όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζονται από το νόμο. 

Κατά την συνάντηση ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτος Σωτήριος, δεσμεύτηκε ενώπιον όλων ότι θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα τους και ότι με έγγραφό του θα εφαρμόσει την 24ώρη καθημερινή λειτουργία του ΚΥΝΜ μόλις έρθουν οι επικουρικοί ιατροί.


«Αναμένουμε να εφαρμοστούν και στην πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Ζώτος παρουσία όλων μας και τα δίκαια αιτήματα να μην μείνουν στις υποσχέσεις. Όπως και να έχει θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του, και εάν χρειαστεί θα πραγματοποιήσουμε νέες δράσεις..» δήλωσε ο κ. Πάντζας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου