~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο αγώνας συνεχίζεται... κατά την λειτουργία ΧΥΤΥ Γραμματικού

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ


Ανακοίνωση χωρίς ημερομηνία λήξης


                 Ε το έχουν ήδη κρίνει παράνομο (Ταμείο Συνοχής, olaf).
Από την άλλη πλευρά δεν θεώρησε πειστικά και τα στοιχεία που προσκόμισε η περιφέρεια. Γι΄αυτό και άφησε το θέμα σε εκκρεμότητα, μέχρι νέα στοιχεία να γείρουν τη ζυγαριά από τη μια ή την άλλη πλευρά. Σολομώντεια λύση ! 
Δηλαδή στην ουσία είμαστε πίσω στον Απρίλη του 2015, που είχε πάρει την ίδια απόφαση. Χωρίς τα ταρατατζούμ του Ψηνάκη και του Παπαδηγενόπουλου. Τότε που ο Γκίκας, ο Δαμάσκος, η Σακοράφα και ο Μαριάς έδιναν τη Μάχη, χωρίς φωτογραφίες και δημοσιότητα. Στο μεταξύ από τότε ως σήμερα η περιφέρεια ολοκληρώνει την πρόσβαση του έργου και το προετοιμάζει να δεχτεί σκουπίδια. Κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, ακόμα και αν υπάρξει η επιστολή που ζήτησε ο Μαριάς, αφού δεν είναι δεσμευτική για το κράτος μέλος.
Η παγίδα είναι ολοφάνερη. Να πειστούμε ότι η χθεσινή απόφαση της επιτροπής σταματάει το έργο και να ησυχάσουμε. Να πειστούμε ότι οι επαφές κορυφής (;) που έκανε ο Ψηνάκης μας απάλλαξαν από το ΧΥΤΥ , και το θέμα έληξε. 
Ας παραβλέψουμε τις σκοπιμότητες Ψηνάκη και Παπαδηγενόπουλου και ας αξιοποιήσουμε ότι μπορούμε από τη χθεσινή συνεδρίαση, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται. 
Η μελέτη του ΙΓΜΕ με τα σχόλια Δαμάσκου και την εμπεριστατωμένη απάντηση του Κελεπερτζή- Πααδοκοτσώλη είναι το καλύτερο επιχείρημα για μια νέα προσφυγή στο ΣΤΕ.
Το πόρισμα της έρευνας του ΑΠΘ που αναμένεται είναι καταπέλτης κατά του ΧΥΤΥ και για το ΣΤΕ και για τη νέα συνεδρίαση της PETI. Τίποτα δεν τελείωσε. ΄Όλα τώρα αρχίζουν.
Και πριν κλείσω το σημείωμά μου, οφείλω να αποκαλύψω την αθλιότητα Ψηνάκη εις βάρος του Κυριάκου Γκίκα. 
Προσπάθησε με κάθε τρόπο να συκοφαντήσει τον Κυριάκο ότι δεν είναι αναφέρων κατά του ΧΥΤΥ , και τον παρουσιάζει, ως τον «Ζορό» κατά του ΧΥΤΥ, ο αρχιχυτατζής (εγώ είμαι το χυτατζάκι γιατί πήγα μόνο μια φορά στην Επιτροπή Αναφορών), όταν ο Ψηνάκης δήλωνε, χωρίς να ντρέπεται, ότι ο ΧΥΤΑ δεν θα γίνει γιατί έχει συνεννοηθεί με τη Δούρου. Την εποχή που στην Επ. Αναφορών δεν εμφανιζόταν ούτε ο Παπαδηγενόπουλος και ο Γκικας κουβάλαγε στην πλάτη του την ευθύνη να υπερασπιστεί τον τόπο του από την καταστροφή, και με δικά του έξοδα, χωρίς να σας ζητάει ψηφαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου