~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Δημοπρατείται πίνακας του γνωστού ζωγράφου της σχολής του '30, Αγήνορος Αστεριάδη με θέμα την Νέα Μάκρη,

Kostas Boutsikos
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ


Φίλες και φίλοι και ειδικότερα, όσοι έχουν Μακρηνολιβισιανές ρίζες, σε λίγες μέρες δημοπρατείται ένας πίνακας του γνωστού ζωγράφου της σχολής του '30, Αγήνορος Αστεριάδη με θέμα την Νέα Μάκρη. 
Ένα έργο που πραγματοποίησε ο ζωγράφος το 1971 με όνομα "Μελτέμι "!! Πιθανολογώ, ότι πρόκειται για την θέση- όσων γνωρίζουν-κοντά στο σπίτι του Περδικάρη. Θεωρώ πως τέτοια έργα και ότι άλλο μπορεί να συλλέγεται, για την ιστορία της Νέας Μάκρης, πρέπει να το θεωρούμε υποχρέωση μας!! 
Όποιος φίλος θέλει να συνδράμει οικονομικά για την αγορά αυτού του πίνακα ,ας επικοινωνήσει μαζί μου. Η θέση που του αρμόζει είναι κατά την γνώμη μου στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρηνών - Λιβισιανών Ν Μάκρης, που στέκει μόνο του δυστυχώς, με την τεράστια θέληση και υπομονή αυτών που βοηθούν, χωρίς την απαραίτητη και πρέπουσα βοήθεια από τον Δήμο Μαραθώνα!! 
Σας περιμένω......

Υ.Σ: Όσο περισσότεροι μπορούμε, τόσο λιγότερη θα είναι η οικονομική συμμετοχή... Το δε αποτέλεσμα, θα'ναι σημαντικό!
.Προβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου