~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΠΕΤΡΟ ΚΑΤΣΗ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: «Απίστευτες καταγγελίες για τα κοιμητήρια Ν. Μάκρης και Μαραθώνα»

Σχετικά με το δημοσίευμά:


«Απίστευτες καταγγελίες για τα κοιμητήρια Ν. Μάκρης και Μαραθώνα»
https://news.marathonpress.gr/local-news/local-koinonia/kataggela-gia-ta-koimhthria-neas-makrhs-marathwna.html

που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 και για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας στέλνουμε και τη δική μας επιστολή, καθώς και την απάντηση των αρμοδίων στην καταγγελία μας.
  • Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε ότι ….«συμφωνήσαμε»!!!
  • Μα, μας κοροϊδεύουν; Είναι φανερό ότι δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή:
    Ποιος λογικός άνθρωπος θα πίστευε ότι θα προτιμούσαμε να ξενιτευτούμε σε άλλη Κοινότητα, στο Σούλι, αν είχαμε τη δυνατότητα να θάψουμε τη νεκρό μας στον τόπο της και τόπο ολόκληρης της οικογένειάς μας.
  • Αναφέρω επίσης ότι όταν στις 18/12/1998 πέθανε ο πεθερός μου, (και αυτός δημότης Νέας Μάκρης όπως η πεθερά μου) Σταμάτης Παπακωσταντής και θάφτηκε στο κοιμητήρι Ν. Μάκρης, εγώ, θεωρώντας ότι είχα οικογενειακό τάφο, κατασκεύασα πολυέξοδη μαρμάρινη κατασκευή.
  • Το έτος 2008, με ειδοποίησαν για μια νέα απόφαση του Δήμου: 
        Είμαστε, λέει, υποχρεωμένοι να επιλέξουμε ή να πληρώσουμε ένα μεγάλο     για τα τότε οικονομικά μας ποσό, ή να κάνουμε εκταφή. 
    Τώρα, εγώ βρίσκομαι να έχω υποχρεωθεί να κατασκευάσω και να πληρώσω δύο μνήματα για δύο Δημότες Ν. Μάκρης & να έχω τον ένα στο οστεοφυλάκιο, την άλλη ξενιτεμένη σε άλλη Κοινότητα (κι αν διαλυθεί ο Καλλικράτης κινδυνεύω να με διώξουνε σαν ξένο) και να μου λένε κι από πάνω ότι εγώ συμφώνησα σ’ αυτό. 

    Αφού μου είπαν: «Μόνο εκεί μπορείς να τη θάψεις», τι να έκανα; Να την άφηνα  στα σκαλιά του Δήμου;
  1. Α! Τώρα, ο Δήμος αποφάσισε να παραχωρεί δωρεάν τους τάφους στις οικογένειες εκείνων που πέθαναν μέχρι κάποια ημερομηνία του 2016!

    Πέστε μου:
    • Γιατί άλλοι δημότες, εξυπηρετούνται και άλλοι όπως η οικογένειά μου, με τα ίδια δικαιώματα, αδικούνται & διώχνονται ξανά και ξανά;
    • Για λόγους Πολιτικούς; Κοινωνικούς; Ή, μήπως, Οικονομικούς;;;
    1. Ν Μάκρη, 12/02/2018
ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ και ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ


Φυσικά, περιμένουμε τα πρακτικά του Δ.Σ. για να προχωρήσουμε σε μηνύσεις, και δεν θα είμαστε οι μόνοι.

  1. Τελικά, αυτό το κοιμητήρι θα «φάει» πολλούς! Καλή συνέχεια.

    Πέτρος Κατσής
    Αγίου Νικολάου και Κρήτης
    Νέα Μάκρη (19005) Τηλ. 6974.13.74.74

Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της επιστολής μας και την απάντηση 

Προς:
  • Το Δήμο Μαραθώνα,
  • Τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Κοινότητας Ν. Μάκρης
  • & Προς κάθε αρμόδιο (ξεχωριστό Α.Π. στον καθένα)

    Νέα Μάκρη 02/02/2018 Α.Π.2087

    Θέμα:  ΚΟΙΜΗΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: ΤΑΦΗ ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗ; Ζητάμε έγγραφες απαντήσεις.

    Κύριε Δήμαρχε, Αρμόδιοι εκπρόσωποι,

    Το Δημοτικό σας Συμβούλιο εξελέγη με το σύνθημα: «Θα σας τρελάνουμε στη νομιμότητα και την εντιμότητα».Αναρωτιόμαστε: «Ποιός από τους Συμβούλους σας θυμάται αυτές τις δηλώσεις;» 

    Και αναρωτιόμαστε, επειδή συμβαίνουν τα εξής:
  • Στις 18/12/2017 απεβίωσε η πεθερά μου Παπακωσταντή Παναγιώτα, κάτοικος Νέας Μάκρης και Δημότης του τόπου μας, όπως και ολόκληρη η πολυμελής οικογένειά μου.
  • Επικοινώνησα με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την αυτονόητη ταφή της στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.
  • Όλες αρνήθηκαν με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει χώρος.
  • Μας απαγόρεψαν την ταφή στη δική μας Κοινότητα και μας επέβαλαν να τη θάψουμε σε άλλη Κοινότητα, στο Σούλι, με ό, τι έξοδα και ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό για τώρα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, κατά τις παραδοσιακές τακτικές επισκέψεις στον τάφο της.

    Όμως:
  • Στο Δ.Σ. της 31/01/2018 αναφέρθηκε δημόσια ότι: από 18/12/2017 έως 31/12/2018 έχουν ανοιχθεί πέντε (5) νέοι τάφοι. 

              Τονίζουμε ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΝΕΟΙ ΤΑΦΟΙ (όχι ήδη υπάρχοντες οικογενειακοί) και ότι, συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η διάνοιξη ένας ακόμα για την 01/01/2018.
  • Για αυτούς υπάρχει χώρος;
  • Πού είναι η δικαιοσύνη, η ισότητα, η εντιμότητα και η νομιμότητα;
  • Με ποιο κριτήριο απορρίφθηκε η δική μου αίτηση;
  • Πως γίνεται η επιλογή ανάμεσα στους δημότες της ίδιας Κοινότητας, για να αποφασιστεί ποιοι θα ταφούν στον τόπο τους και ποιοι θα πηγαίνουν εξορία στο Σούλι ή σε άλλες Κοινότητες;
  • Μήπως, λέμε: μήπως, κρίνεται από το ποιος είναι ψηφοφόρος του Δημάρχου, Αντιδημάρχου κλπ;
  • Μήπως είναι θέμα κομματικής ταυτότητας; 

    ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΟΥΣΑ.

    Αφού, λοιπόν, αποδείχτηκε ότι το κριτήριο δεν είναι ποιος έκανε πρώτος το αίτημα, εμείς αναρωτιόμαστε και θέλουμε εσείς προσωπικά, όπως και κάθε αρμόδιος, να μας απαντήσετε εγγράφως, αιτιολογώντας τις επιλογές και τις αποφάσεις, σας, ώστε να προχωρήσουμε στις περεταίρω νόμιμες ενέργειες. 

    Ο Αιτών Πέτρος Κατσής

    …και η μία μόνο απάντηση που πήραμε, (κι αυτή υποκριτική), 
    γι αυτό πήγαμε και θέσαμε θέμα στο Δήμο προ ημερησίας διάταξης:



1 σχόλιο:

  1. Απίστευτη κατάσταση! Μα, στις πιό δύσκολες στιγμές τους, συντοπίτες μας να λοιδωρούνται, να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύονται; Να τους λένε ότι συμφωνήσανε κι όλας; Να υφίστανται διακρίσεις;Τί κρύβεται κάτω από κάτω από όλη αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση; Θα το ψάξει κανείς; Εκείνο το σύνθημα: «Θα σας τρελάνουμε στη νομιμότητα και την εντιμότητα" με το οποίο εξελέγη το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, ήτανε, φαίνεται, προεκλογικό πυροτέχνημα. Τώρα, το μόνο που κάνουμε, είναι να ασχολούμαστε με την οδό Τζίμη Πανούση. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή