~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μαίνεται σε τέσσερα μέτωπα η φωτιά στον Κάλαμο


Δασική πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δασική έκταση στον Κάλαμο Αττικής, η οποία καίει σε τέσσερα μέτωπα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό και έχουν καεί κατοικίες. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο μέτωπα βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, ενώ έχει διακοπεί των οχημάτων από το Καπανδρίτι.
Επίσης έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί του Καλάμου και των Αγίων Αναργύρων. 
Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 8 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο καθώς έπεσε το φως, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις.
Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό, το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, που συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης.
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, λόγω της μεγάλης έντασης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

«Σχέδιο εμπρησμών»
«Σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, εν όψει του τριημέρου», βλέπουν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης.
Όπως σημειώνουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4).

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου