~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΙΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 25 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.”



Aπό: Vera Tzoumelea
Στάλθηκε: Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 7:58 μμ
Προς: ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑϊΒΑΛΗΣ
Θέμα: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 25 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 
Πάνο, Καλημέρα 
Με τις θερμές μας ευχαριστίες, για την ανάρτησή σου ΣΤΟ "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ" (δεν το γνώριζα. Είναι μέσα στο "Αρκαδικό Βήμα"; Είναι ξεχωριστό; Εσύ είσαι ο υπεύθυνος για το νόμο;) σου στέλνω, πριν ακόμα τα αναρτήσω εγώ, το συμπληρωματικό μας νέο αίτημα, που το κάναμε για δυο λόγους:
  1. - Γιατί δεν είχαμε στο πρώτο επικαλεστεί πληθώρα στοιχείων και αποφάσεων που στηρίζουν την άποψή μας και ήταν αυτά που μας έδωσαν τη νίκη στο Σ.τ.Ε. και
  2. - Επειδή μου είπε κάποιος ότι στον " Καλλικράτη" αναφέρεται πως: αν σε κάποι αίτημα υπάρχουν από 21 υπογραφές και πάνω, ο Δήμος υποχρεούται να φέρει το αίτημα σε Γ.Σ., αλλιώς άν θέλει το φέρνει. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά, καλού- κακού τις μαζέψαμε.
Έχουμε, λοιπόν τα εξής νέα, όπως τα αναφέρουμε:

Τα νέα μας:
  1. Με το ίδιο αίτημα: “ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ & ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.” και Α.Π. 23599/ 07-10-2016, εικοσιπέντε (25) πολίτες του Δήμου Μαραθώνα κατέθεσαν συμπληρωματικό αίτημα στο οποίο επικαλούμενοι δέκα (10) αποφάσεις Κρατικών και άλλων αρμοδίων φορέων στις οποίες αναφέροντας αναλυτικά τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε σε όλους τους τομείς η κατασκευή του “μπαζονησιού” στην περιοχή μας, γίνεται αναφορά στα στοιχεία αυτών των αποφάσεων, οι οποίες είναι στα χέρια μας.
  
Θυμίζουμε ότι
    • Α) η ως άνω εταιρεία δημιουργήθηκε με αποκλειστικό προορισμό την κατασκευή αυτού του τερατώδους μπαζονησιού
και ότι
    • Β) με τις ενέργειες και τη συγκέντρωση υπογραφών 4.500 κατοίκων του τόπου μας, το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε ότι όλη αυτή η επιχείρηση είναι παράνομη και ακύρωσε την απόφαση της χωροθέτησής της.
Έχοντας ακόμα υπόψη ότι:
    • Γ) Το σημερινό Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ με την 84/2014 απόφασή του “συνηγορεί στη διάλυση της εταιρείας (…) εφόσον εξέλιπε ο σκοπός δια τον οποίο αυτή συστήθηκε”
Για όλα τα παραπάνω
      ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙΣΑ και
      ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ “ΛΕΥΚΟ” ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
      Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε δημόσια ενημέρωση.
……………………………………………………………………………………………………......................
Το δεύτερο νέο είναι ότι:
2.- Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ” κύριος Βασίλειος Τσακιργιάννης, μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα του“ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.”  θα συζητηθεί στο επόμενο τοπικό Συμβούλιο.
      Τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του!
3.- Γνωρίζοντας ότι η λήψη αποφάσεων και ο χειρισμός του όλου θέματος είναι στα χέρια του Κεντρικού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα, περιμένουμε και τη δική του έγκαιρη πρόσκληση για δημόσια ενημέρωση, ώστε να ήμαστε παρόντες όλοι.
      Θα σας ειδοποιήσουμε μόλις το μάθουμε.
………………………………………………………………………………………………………..
Αναλυτικά, η αίτηση των 25 πολιτών του Δήμου μας έχει ως εξής: (συν/νο το word)

Ευχαριστούμε και πάλι Πάνο, 

Καλό απόγευμα
Βέρα Τ.

1 σχόλιο:

  1. Έγινε κάτι ανεξήγητο:

    Ενώ υπάρχει απόφαση του νυν Δημοτικού Συμβουλιόυ (84/2014) που αποφάσισε τη διάλυση της Εταιρείας, “AΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε”, όπως η ίδια η Εταιρεία ζήτησε,
    Παρ όλα αυτά,
    Ο Δήμος Μαραθώνα, αφού είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη όλοι οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, πήρε την απόφαση να στείλει τον Αντιδήμαρχο κύριο Θ. Καλπακίδη,
    ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΛΕΥΚΟ στη Γενική συνέλευση της παραπάνω Εταιρείας, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ!

    Το ξαναγράφω:
    ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
    • Αφού άνω εταιρεία δημιουργήθηκε με αποκλειστικό προορισμό την κατασκευή αυτού του τερατώδους μπαζονησιού
    • και αφού με τις ενέργειες και τη συγκέντρωση υπογραφών 4.500 κατοίκων του τόπου μας, το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε ότι όλη αυτή η επιχείρηση είναι παράνομη και ακύρωσε την απόφαση της χωροθέτησής της..
    • Αφού, τέλος, όπως ήδη αναφέραμε, μετά από αίτηση της ως άνω Εταιρείας, το σημερινό Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ με την 84/2014 απόφασή του “συνηγορεί στη διάλυση της εταιρείας, εφόσον εξέλιπε ο σκοπός δια τον οποίο αυτή συστήθηκε”.
    Για όλα τα παραπάνω
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙΣΑ
    και
    ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ “ΛΕΥΚΟ” ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ.

    Το λογικό, λοιπόν, αιτήματά μας, είναι
    ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ για το τι συμβαίνει με αυτή την εταιρεία, που μοναδικό σκοπό της έχει τη δημιουργία τσιμεντονησιού στον τόπο μας.!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
    Το νέο είναι ότι:
     Μετά από την πρώτη μας κι όλα αίτησή, ο Βασίλης Τσακιργιάννης ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ” μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα του “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.” θα συζητηθεί στο επόμενο τοπικό Συμβούλιο. Τον ευχαριστούμε γι αυτή την άμεση ανταπόκριση.
    Όμως
     Η λήψη των αποφάσεων και ο χειρισμός του όλου θέματος είναι στα χέρια του Κεντρικού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα Γι αυτό περιμένουμε και τη δική του έγκαιρη πρόσκληση για δημόσια ενημέρωση, ώστε να ήμαστε παρόντες όλοι.
    Θα ειδοποιήσουμε τους πάντες, μόλις το μάθουμε
    Για να πάρουμε μια ιδέα για το πόσο μεγάλο είναι το νησί που ετοιμάζετε στον τόπο μας, κρύβοντάς μας την ανατολή του ήλιου και αφήνοντάς μας πίσω σαν τους φτωχούς γείτονες μιας πλούσιας πόλης, θυμίζουμε ότι:

    Το πρώτο σχέδιο τηςς Νέας Μάκρης, είχε διαστάσεις ακριβώς ίδιες με τη χερσαία έκταση του τσιμεντονησιού (180.000,00 τ.μ.) ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ την ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΡΩΤΑ!!!
    Τούτο εδώ καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο, αφού η χερσαία του έκταση ανοίγεται σαν πέταλο και μέσα της κλείνει θαλάσσια ζώνη 245.000,00 τ.μ.(!!!) , σύμφωνα με τα σχέδια της Εταιρείας “AΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε”

    Μεταφέρουμε αυτολεξεί από το ΦΕΚ της χωροθέτησής του την περιγραφή και το σχεδιάγραμμα:
     “Η θαλάσσια ζώνη είναι : 245.000,00 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένης των προσχώσεων για την δημιουργία χερσαίας έκτασης Ε=65.250,00 τ.μ, ήτοι : 245.000,00 -65.250,00=179.750,00 τ.μ.).”

    ΑπάντησηΔιαγραφή