~~~~~~~~~~

......................................................................................................................... ...ένα βήμα μπροστά.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μαραθώνα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 15.554 κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1924, από τον Αντώνιο Τζιζή, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας Μικράς Ασίας, από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη Λεβίσσι. Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Έχει έκταση 36.662 στρέμματα και ο μόνιμος πληθυσμός της ανέρχεται στους 13.986 κατοίκους. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 90.000 - 120.000 κατοίκους μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές που διαθέτουν εξοχική κατοικία. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οιδίποδας -οιδιπόδειο, Διάλεξη ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛ. ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ




ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Τ.Θ. 2486
2294092875 6976754182

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

σας προσκαλούμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, ώρα 10.30 π.μ

στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης
ΡΟΥΜΕΛΗΣ 2 (πίσω από το εργοστάσιο πορσελάνης)

Όπου ο ψυχίατρος
Αλέξανδρος Αστρινάκης

θα μας μιλήσει με θέμα:
« Οιδίποδας και Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα»

Μετά τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευσή μας,  

Το Δ.Σ.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό - Παρασκευή 22 Μαρτίου -Πρόγραμμα κινητοποιήσεων



radiospot 22march το ραδιοφωνικό σποτ για τις 22 Μαρτίου




  Στις 22 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα νερού.
Για την Ελλάδα έχει μια παραπάνω σημασία λόγω των επαπειλούμενων ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών ύδρευσης.
Σε μια Ευρώπη που επιβάλλει ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας, την ιδιωτικοποίηση του βασικότερου φυσικού αγαθού στις χώρες του νότου, ας δώσουμε όλοι το παρόν.
Ας απαιτήσουμε να γίνει νόμος του κράτους η προστασία και η δημόσια διαχείριση του νερού όπως στην Ολλανδία.
Δεν υπογράφουμε μόνο αλλά και συμμετέχουμε στις δράσεις που οργανώνουν μαζί μια πλειάδα συλλογικοτήτων.

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τις εταιρείες ύδρευσης των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας να είναι από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου τα οποία σχεδιάζεται να ιδιωτικοποιηθούν. Ως αποτέλεσμα και αυτής της εξέλιξης το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία savegreekwater, που στόχο είχε να γίνουν  γνωστές οι συνέπειες και οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο να περάσει«ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό σε χέρια ιδιωτών, δημιουργώντας ουσιαστικά ιδιωτικά μονοπώλια» όπως λέει η κυρία Μαρία Κανελλοπούλου, μέλος της πρωτοβουλίας.  

Την Παρασκευή η savegreekwater, που αριθμεί γύρω στα 300 μέλη και τη διακήρυξη της οποίας έχουν υπογράψει περίπου 19.000 πολίτες, διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις. Μια μαζική κινητοποίηση στο φράγμα του Μαραθώνα στις 11 το πρωί, μια ποδηλατοδρομία στις 6 το απόγευμα από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι και μια συζήτηση με προβολή οπτικού υλικού στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναβαρίνου στα Εξάρχεια.

«Π.χ. για εμάς που ζούμε σε περιοχές αραιοκατοικημένες, έχει τεράστια σημασία να μείνει το δίκτυο στα χέρια του Δημοσίου. Υπάρχουν απομονωμένα σπίτια που υδροδοτούνται από ένα κομμάτι του δικτύου 100-200 μέτρων το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτά. Σε μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση, όταν ξέρουμε πώς λειτουργούν τα πάντα στη χώρα μας, μπορούμε να εμπιστευθούμε τον ιδιώτη ότι θα είναι συνεπής, ακόμα κι αν δεσμεύεται εγγράφως, σε θέματα όπως η συντήρηση του δικτύου του;» λέει ο Βασίλης Δελαγραμμάτικας, πρόεδρος του Σύλλογου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, ενός από τους φορείς που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Φράγμα του Μαραθώνα.

Βασικό επιχείρημα των ανθρώπων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του savegreekwater είναι ότι η πρόσφατη εμπειρία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο δείχνει πως όπου επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών ύδρευσης -υπήρξε μόδα τις δεκαετίες του '80 και του '90- όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε καινούργια. Το επιχείρημα αυτό ενισχύεται και από τα στοιχεία θεσμών όπως η  Παγκόσμια Τράπεζα η οποία ανακοίνωσε ότι το 2006 τα συμβόλαια ύδρευσης  σημείωσαν μείωση κατά 32% εξαιτίας αθέτησης όρων από πλευράς των ιδιωτών ή διαφόρων άλλων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

«Αποδείχτηκε ότι η ιδιωτικοποίηση όπου εφαρμόζεται ή εφαρμόστηκε δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα ενώ τα αρνητικά περίσσεψαν. Κακή συντήρηση του δικτύου, πτώση της ποιότητας του νερού και βέβαια κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων. Χώρες που κάποτε την επιχείρησαν τα τελευταία χρόνια αλλάζουν πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί πως, π.χ., στο Παρίσι το 2010 η ύδρευση και η αποχέτευση πέρασε στα χέρια του δήμου ύστερα από πάνω από 20 χρόνια που ελέγχονταν από ιδιωτικές εταιρείες. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες γαλλικές πόλεις όπως η Βρέστη και η Τουλούζη. Η Ιταλία με συντριπτικό ποσοστό που έφτασε το 95% απέρριψε με δημοψήφισμα το 2011 το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης» λέει η κυρία Κανελλοπούλου.

«Ακόμα και σε κάποιες γερμανικές πόλεις όπου εν μέρει  διαχειρίζονται  το νερό ιδιώτες»,συνεχίζει η κυρία Κανελλοπούλου, «υπάρχουν σκέψεις για ολική επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών ύδρευσης. Κατανοούμε ότι σε μεγάλο βαθμό η πρωτοβουλία της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης στην Ελλάδα προέρχεται από τις απαιτήσεις των δανειστών. Γι' αυτό τον λόγο συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Κίνημα Νερού, όπου προσπαθούμε να αναδείξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη σημασία που έχει για τη χώρα μας το να παραμείνει η διαχείριση των υδάτινων πόρων υπό κοινωνικό έλεγχο. Η Αθήνα είναι από τις πόλεις που έχουμε την τύχη να πίνουμε νερό από τη βρύση μας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των διοργανωτών.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 7ΜΜ ΓΙΑ ΧΥΤΑ

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Έχουμε τις δημοπρατήσεις των φαραονικών εργοστασίων που θα οδηγήσουν στην καύση και την εκτόξευση του κόστους διαχείρισης και την τεράστια επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Κια από την άλλη δεν προχωράνε οι αντιδράσεις του Δήμου.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-3-2013 στις 7μ.μ. γίνεται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα και η μαζική παρουσία πολιτών θα είναι απαραίτητη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γ. Δελαστίκ: Ασταθής η Γερμανοκρατία


 . 

Tου Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

\


Κατακλυσμιαίους ρυθμούς έχει πάρει η διάδοση στην ελληνική αγορά της πεποίθησης ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι αυταπάτες διαλύονται. Οι επιχειρηματίες που νόμισαν ότι με το μνημόνιο οι Γερμανοί θα έβαζαν τουλάχιστον μια τάξη στη χώρα και θα έβγαζαν από τη μέση τους «αεριτζήδες», έχουν απογοητευτεί πλήρως. Ναι μεν αρκετοί τυχάρπαστοι ανταγωνιστές τους εξαφανίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών τους, των συντάξεων και εν γένει των εισοδημάτων τους είναι τόσο δραστική, ώστε δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε καν οι σοβαρότερες των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Ρευστό δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Κανένας δεν πληρώνει κανέναν. Οι επιχειρηματίες ρίχνουν ο ένας τον άλλον - και αναφερόμαστε σε αυτούς που ήταν συνεπείς μέχρι τώρα, όχι στους απατεώνες. Δάνεια δεν δίνει καμία τράπεζα σχεδόν σε κανέναν. Ξέφτισε η αυταπάτη και το κυβερνητικό παραμύθι ότι δήθεν με τις δανειακές δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα έριχναν χρήμα για να κινηθεί η αγορά.
Τίνος είναι το ευρώ; Είναι όντως «κοινό νόμισμα» όλων των χωρών της Ευρωζώνης; Δεν εννοούμε τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Ουδέποτε στο παρελθόν οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας η πολιτική υπεράσπισης του εθνικού νομίσματός της συνεπέφερε τόσο απερίγραπτη δυστυχία και οικονομική ερήμωση. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα πρώτα επτά-οκτώ χρόνια του ευρώ οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και λοιποί γνώρισαν πρωτοφανή ευημερία ακριβώς λόγω του ευρώ. Μετά σε δυο-τρία χρόνια, όμως, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα κέρδη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γυρίζουν δεκαετίες ολόκληρες πίσω...

Ένα νόμισμα που καταστρέφει λαούς και χώρες, γιατί πρέπει να το υπερασπίζονται οι Ευρωπαίοι των χωρών που δυστυχούν; «Πρέπει να αναρωτηθούμε: Τι έγινε η Ευρώπη; Γιατί μόνο η Γερμανία πλούτισε (με το ευρώ);» υπογράμμισε ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην οικονομική γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». Δεν δίστασε να ρίξει τη... «βόμβα»: «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ»! Εξήγησε το γιατί: «Οι Βορειοευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ιταλία μέχρι να πάρουν πίσω οι τράπεζές τους τις επενδύσεις τους σε ιταλικά κρατικά ομόλογα. Έπειτα θα μας πετάξουν κάτω σαν καυτή πατάτα».
Αν η Ιταλία απειλείται με αποβολή από το ευρώ όποτε το κρίνουν σκόπιμο οι Γερμανοί, η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης δηλαδή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που καθόρισε το Βερολίνο για το κοινό νόμισμα, είναι ηλίου φαεινότερον πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι, τα μεσαία στρώματα, οι συνταξιούχοι το συνειδητοποιούν ήδη αυτό με πολύ σκληρό τρόπο. Ακόμη πιο βίαια και καταστροφικά για το μέλλον τους το συνειδητοποιούν οι νέοι.
Η επιχειρηματική ελίτ αρχικά χάρηκε με τις δραστικές περικοπές μισθών, οι οποίες σηματοδότησαν μια τεράστια ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα προς τους πλούσιους. Όλοι οι επιχειρηματίες, ακόμη και οι μικρότεροι, κέρδισαν στην αρχή από τις μειώσεις μισθών. Τώρα αρχίζουν και βλέπουν, όμως, ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική. Έτσι, όμως, τίθεται επί τάπητος το ερώτημα πόσο σταθερό μπορεί να είναι υπ' αυτούς τους όρους το καθεστώς της γερμανοκρατίας στη χώρα μας.
Ο λαός μισεί τη γερμανοκρατία. Ποιοι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν συμφέροντα που αντικειμενικά επωφελούνται από το καθεστώς αυτό; Οι ισχυρότεροι όμιλοι της Ελλάδας δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και στα πετρέλαια. Αυτοί αναπότρεπτα είναι με τους Αμερικανούς και όχι με τους Γερμανούς. Θα πάνε με τις ΗΠΑ και όχι με τη Γερμανία, αν υπάρξει σύγκρουση των δύο πόλων.
Βιομηχανία δεν υπάρχει πλέον στη χώρα σε σοβαρό επίπεδο. Ο κατασκευαστικός τομέας οπωσδήποτε εξαρτάται από τους Γερμανούς επικυρίαρχους, αλλά όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει στα χρόνια του μνημονίου. Έτσι, όμως, ο εξ αντικειμένου φιλογερμανικός προσανατολισμός καθίσταται εντελώς κενός περιεχομένου μέσα στην Ελλάδα, στρέφοντας τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους σε έργα στο εξωτερικό.
Το συμπέρασμα είναι απλό. Η αντιπάθεια του λαού και η έλλειψη επιχειρηματικών συμφερόντων καθιστούν το καθεστώς της γερμανοκρατίας πολύ πιο σαθρό από όσο δείχνει.


___________________________
*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ


Αθήνα, 8/3/2013

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας (Αττικής) και Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας) ζητούν από τον Υπουργό Υγείας, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας, 7 ημέρες την εβδομάδα, των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης και την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω Κέντρα Υγείας, ύστερα από απόφαση της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», λειτουργούν για περιορισμένο αριθμό ωρών καθημερινά και δεν εφημερεύουν τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Η απόφαση αυτή, υποχρεώνει όσους κατοίκους χρήζουν έκτακτης ιατρικής φροντίδας σε απλά περιστατικά, να απευθύνονται στο «κοντινότερο» κέντρο εφημερίας, διανύοντας μια μεγάλη και ιδιαίτερα δύσκολη απόσταση, χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη, με μεγάλο κόστος και κίνδυνο τόσο για την υγεία όσο και την ίδια τη ζωή τους.
Επισημαίνεται ότι το «κοντινότερο» κέντρο εφημερίας βρίσκεται μόνο σε εξαγγελίες. Έως τώρα, δεν έχουν οριστεί ούτε ο τρόπος λειτουργίας του, ούτε η υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό του. Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Νταού Πεντέλης).
Επισημαίνονται επίσης οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, για το συνολικό σχεδιασμό, που γίνεται χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Είναι φανερό ότι η απόφαση της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας.
Η 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, για πρώτες βοήθειες και παροχή βασικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, αποτελεί απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας για την υγεία των πολιτών της περιοχής όλης της ακτίνας ευθύνης τους.
Επίσης, είναι τεράστια η ανάγκη δημιουργίας ενός Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής για παροχή δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, αξιοποιώντας κατάλληλα τους χώρους του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου.
Με βάση τα παραπάνω και δεδομένων των εξαγγελιών του Υπουργείου και τις εκδηλωμένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι Βουλευτές ζητούν την επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, χωρίς ωστόσο να αποδυναμωθούν οι υπόλοιπες δομές περίθαλψης των γειτονικών περιοχών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των κατοίκων των δήμων της περιοχής ευθύνης τους.
Παράλληλα ζητούν να ενημερωθούν εάν το Υπουργείο προτίθεται να ιδρύσει ένα Νοσοκομείο στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, σύγχρονων προδιαγραφών, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες για παροχή δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, αξιοποιώντας τις κτιριακές υποδομές του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και όχι απλά ένα κέντρο εφημερίας.

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

BEST news TODAY: Χαλκιδική: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν...

BEST news TODAY: Χαλκιδική: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν...: Το παρακάτω έντυπο «Μεταλλευτικά Νέα» υποτίθεται -με βάση και την αναγραφόμενη ταυτότητά του- ότι είναι ενημερωτικό δελτίο της Ελληνι...



...μποϊκοτάρουμε τις κυριακάτικες εφημερίδες που έχουν ένθετο αυτό το κατάπτυστο "έντυπο"... γιατί απλά μας προσβάλουν την νοημοσύνη μας και βέβαια τον δίκαιο Αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Σκουριάς, Ιερισσού κ.λ.π. για να σώσουν τα 316.000 στρέμματα δάσους που έχουν στα καταστροφικά τους σχέδια.... 

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Πώς οικοδομείται ο φασισμός;

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Πώς οικοδομείται ο φασισμός;: του Γεράσιμου Κουζέλη * Μ ιλάμε τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά, για φαινόμενα και διαδι­κασίες «εκφασισμού». Η διατύπωση ...